• Vegan beauty en ecofriendly gifts
  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Herfstactie! 15% korting op alle beautyproducten met de code HERFST

Etherische olie Lavendel

€ 3,25

Latijnse naam: Lavandula Angustifolia
Gebruikt deel: bloemen tips
Herkomst: Frankrijk
Extractiemethode: Stoomdestillatie 

Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt en gekoesterd vanwege zijn onmiskenbare aroma en talloze voordelen. In de oudheid gebruikten de Egyptenaren en Romeinen lavendel om te baden, te ontspannen, te koken en als parfum. De kalmerende en ontspannende eigenschappen, wanneer ze intern worden ingenomen, blijven de meest opvallende eigenschappen van Lavendel. 

Topisch aangebracht, wordt lavendel vaak gebruikt om onvolkomenheden in de huid te verminderen. Voeg toe aan badwater om stress weg te nemen of breng aan op de slapen en de achterkant van de nek. Voeg een paar druppels lavendel toe aan kussens, beddengoed of voetzolen om te ontspannen en voor te bereiden op een goede nachtrust.
Vanwege de veelzijdige eigenschappen van Lavendel wordt het beschouwd als de onmisbare olie om altijd bij de hand te hebben. 

Toepassingen Voeg voor het slapengaan een paar druppels lavendelolie toe aan kussens, beddengoed of voetzolen. Houd een fles lavendel bij de hand om incidentele huidirritaties te verzachten. Fris je linnenkast, matras, auto of de lucht op door lavendel te combineren met water in een verstuiver.

Gebruiksaanwijzingen Verspreiding: gebruik drie tot vier druppels in de diffuser van uw keuze. Topisch gebruik: breng één tot twee druppels aan op het gewenste gebied. Verdun met onze groothandel gefractioneerde kokosolie om eventuele huidgevoeligheid te minimaliseren. 

Waarschuwingen Mogelijke gevoeligheid van de huid. Buiten bereik van kinderen bewaren. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder doktersbehandeling staat. Vermijd contact met ogen, binnenoren en gevoelige gebieden.