• Vegan beauty en ecofriendly gifts
  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Herfstactie! 15% korting op alle beautyproducten met de code HERFST

Etherische olie Sandalwood

€ 8,45

Latijnse naam: Amyris Balsamifera.
Gebruikt deel: hout en takken.
Bron: Jamaica.
Extractiemethode: Stoomdestillatie. 

Amyris etherische olie wordt ook wel West-Indische sandelhoutolie genoemd omdat de geur doet denken aan sandelhout. Het wordt verkregen door stoomdestillatie uit de schors en takken van de Amyris balsamifera-boom. Dit hout brandt vanwege het hoge oliegehalte vanzelf, als een kaars, en wordt daarom door de lokale bevolking kaarshout genoemd. Het is een minder duur alternatief voor puur sandelhout. 

Deze olie is gebruikt om wonden te reinigen en om griep en diarree te behandelen. Er wordt gezegd dat het zeer effectief is bij het verlichten van blaasontsteking en vaginale infecties. Wanneer het in een verdamper wordt gebruikt, helpt het bij het verminderen van angst en gevoel, slapeloosheid, en werkt het als een afrodisiacum, waardoor impotentie en frigiditeit worden verlicht. Het wordt gebruikt om hoest en verkoudheid en bronchitis te behandelen. De kalmerende eigenschappen zouden helpen tijdens meditatie. Het is ook een spierverslapper en verzachtend middel. 

De botanische oorsprong van de boom die deze olie opleverde was onbekend tot 1886 toen de belangrijkste verschillen tussen deze plant en echt sandelhout werden vastgesteld door microscopisch onderzoek van de bladeren. De Amyris balsamifera-boom groeit in het wild in Haïti.