• Vegan beauty en ecofriendly gifts
  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Herfstactie! 15% korting op alle beautyproducten met de code HERFST

Macadamia olie 100ml

€ 5,85

 

Botanische naam: Macadamia Integrifolia.
Herkomst: Australië
Kleur: Helder met een lichtgele tint
Geur: Zoetig
Textuur: Omdat het een dikkere olie is, laat het een olieachtige film achter op de huid
Houdbaarheid: 1 jaar 

De Macadamia-noot werd voor het eerst ontdekt (door Europeanen) in Australië, echter ze werden al jarenlang door de inheemse Australiërs gegeten en verwerkt.
In cosmetica wordt de olie over het algemeen gebruikt in dikkere crèmes omdat deze oliën zwaarder en luxer aanvoelen.
Macadamia heeft ook enig nut bij het blokkeren van de schadelijke zonnestralen en wordt daarom vaak gebruikt in zonnebrandcrème. Waarschijnlijk het meest opvallend is dat de olie sterk lijkt op talg, dat van nature door de huid wordt aangemaakt om zichzelf te beschermen.
Onze Macadamia-basisolie is afkomstig uit Australië en gemaakt via de koudgeperste extractiemethode.