• Vegan beauty en ecofriendly gifts
  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Herfstactie! 15% korting op alle beautyproducten met de code HERFST

Hazelnoot olie 100ml

€ 5,25

Botanische naam: Corylus Avellana
Herkomst: Italie en Spanje
Kleur: Licht geel
Geur: Milde geur.
Textuur: Fijne textuur, een van de sterk onverzadigde plantaardige oliën
Houdbaarheid: 1 jaar

De gewone hazelnoot wordt verbouwd over de hele Europese en Aziatische continenten en daarbuiten.
Het wordt voornamelijk gekweekt voor de noot, maar wordt ook al honderden jaren in Groot-Brittannië en Europa gebruikt als heggen op landbouwgrond.
Het gebruik van hazelnoten gaat minstens 9000 jaar terug, met archeologisch bewijs van massale verwerking van hazelnoten op verschillende plaatsen op de Britse eilanden.

Hazelnootolie zelf is een olie voor meerdere doeleinden. In cosmetica is de olie voedend voor de huid met enkele adstringerende eigenschappen.
Onze Hazelnoot Basisolie is afkomstig uit Italië en Spanje en gemaakt via de koudgeperste extractiemethode.